به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی از برگزاری چهارمین دوره مدرسه روزهای سوم و چهارم شهریورماه ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: این دوره با هدف شناسایی راهکارهای تحقق قانون گذاری کارآمد با تاکید بر تدابیر و ساز و کارهای سیاست های کلی نظام قانون گذاری ابلاغی مقام معظم رهبری برگزار می شود.
وی ادامه داد: در این دوره مباحثی از جمله "راهکارهای تحقق قانونگذاری کارآمد در پرتو سیاستهای کلی نظام قانونگذاری"، الزامات تنقیح قوانین در افق تصویب قانون کارآمد" و "واکاوی ساختار قوه مقننه جمهوری اسلامی ایران در پرتو قانونگذاری مبتنی بر شرع" و "مهمترین چالشها و مسائل حوزه قانونگذاری در افق کارآمدی" مورد بحث قرار می گیرد.
دکتر عطاء الله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در راستای اهداف خویش مبنی بر اشراب مبانی شرعی در نظام قانونگذاری با تکیه بر اصول متعدد قانون اساسی ازجمله اصل چهارم آن و نیز توجهات امام راحل و مقام معظم رهبری بهویژه بند اول و دوم سیاستهای کلی نظام قانونگذاری، تاکنون اقدام به برگزاری دورههای مرتبط با عرصههای مطالعات پارلمانی کرده است.
وی گفت: هدف از این دوره، استفاده از ظرفیتهای حوزههای علمیه و دانشگاه در راستای ترویج و توسعه ادبیات حوزه قانونگذاری و جلب مشارکت طلاب و دانشجویان علاقهمند این حوزه می باشد.
لازم به توضیح است: ازجمله تجربیات موفق مرکز در این راستا، برگزاری سه دوره مدرسه پارلمانی با عناوین «فرایند قانونگذاری»، «ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین» و «تعامل شرع و قانون و تأثیر آن بر نظام قانونگذاری» تاکنون برگزار شد.
چهارمین مدرسه پارلمانی سوم و چهارم شهریور ماه برگزار خواهد شد و در این مدرسه حجت الاسلام محمدجواد ارسطا با موضوع «محدوده اعتبار فتوا در عصر تشکیل حکومت اسلامی »، آقای دکتر بهزاد پورسید با موضوع «راهکارهای تحقق قانونگذاری کارآمد در پرتو سیاستهای کلی نظام قانونگذاری»، دکتر سید ناصر سلطانی با موضوع «مروری بر تجربیات انطباق قانون با موازین شرع در نخستین مجالس پس از مشروطه»، آقای ابوالفضل الموتیان با موضوع «الزامات تنقیح قوانین در افق تصویب قانون کارآمد»، دکتر مسلم آقایی طوق با موضوع «آسیبها و چالشهای قانونگذاری مجلس شورای اسلامی در پرتو نظم مقررهگذاری»، حجت الاسلام دکتر عبدالمطلب احمدزاده با موضوع «مؤلفههای کارآمدی قانون در نظام قانونگذاری مبتنی بر شرع»، دکتر حسین رفسنجانی مقدم با موضوع «تأملی بر ساختارها و رویههای موجود در تدوین قوانین» و دکتر حامد کرمی با موضوع «واکاوی ساختار قوه مقننه جمهوری اسلامی ایران در پرتو قانونگذاری مبتنی بر شرع» به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.
لازم به ذکراست: متقاضیان (به استثنای همکاران مجلس شورای اسلامی و شرکت کنندگان کارگاه مقدماتی مدرسه چهارم در خردادماه ۱۴۰۱) می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به آدرس cmir.parliran.com و یا ازطریق https://formafzar.com/form/۰vkgl ثبت نام کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص برگزاری مدرسه چهارم به آدرس کانال ایتای مرکز به نشانی زیر مراجعه کنید: https://eitaa.com/joinchat/۱۰۲۱۷۷۱۸۹۸C۴۸c۷۱۱af۹۶